måndag, december 02th, 2019

Skicka e-faktura till Nordic Medtest AB

Lag om krav på e-faktura


Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Nordic Medtest skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.
 
I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Nordic Medtest AB, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan. 
 
Ni som kan e-fakturera redan idag


Nordic Medtest AB kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket.  Nordic Medtest ABs PEPPOL-ID är 0007:5590858584 eller 0088:7365590858589.  De format som vi kan ta emot i PEPPOL nätverket är Svefaktura 1.0 och PEPPOL BIS Billing 3.


Ett annat alternativ är att använda vår VAN-tjänst genom InExchange. Vårt parts-id är GLN 7365590858589. Kontakta InExchange via e-post nedan för frågor kring anslutning. 
 
Ni som inte e-fakturerar idag
 
Om ni inte har ett affärssystem: Använd vår fakturaportal https://web.inexchange.se/InExchange/Mottagare/nordicmedtest

Där kan ni registrera er och sända upp till 100 fakturor kostnadsfritt.

Om ni har ett affärssystem:
Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.
 
Kontakta oss:
Eventuella frågor ställs med fördel till vår leverantör InExchange AB  

www.inexchange.se/e-faktura, 0500-44 63 60 eller faktura@inera.se

För mer information om e-faktura: www.digg.se   www.sfti.se och www.skl.se
 
Här kan du läsa mer om lagen:

https://www.digg.se/nationella-digitala-tjanster/e-handel-och-e-faktura/obligatorisk-efaktura-till-offentlig-sektor/fragor-och-svar