fredag, februari 24th, 2017

Teknisk Testare till Nordic Medtest AB

Nordic Medtest arbetar med test och kvalitetssäkring av e-tjänster och IT-infrastruktur inom vård och omsorg. Vi är ett dotterbolag till Inera, som i sin tur ägs av Sveriges regioner och kommuner. Genom det har vi ett nationellt kvalitetssäkringsuppdrag som gör att vi arbetar med alla aktörer inom vårt verksamhetsfält – myndigheter, regioner, kommuner, privata vårdgivare, leverantörer såväl som innovatörer.

Nyfikenhet, öppenhet och ansvar är några av våra ledord. På Nordic Medtest står viljan att ta hand om varandra och att trivas tillsammans högt på agendan. Huvuddelen av arbetet utförs från vårt kontor i Karlstad och vi strävar efter att vara en av Värmlands bästa arbetsplatser.

Vi tillhandahåller testrelaterade tjänster i alla faser under ett IT-systems livscykel, där vi främst fokuserar på de fyra områdena interoperabilitet, användbarhet, informationssäkerhet och lagar & förordningar. Exempel på tjänster är användbarhetstestning, testledning, testautomatisering, certifiering, testmiljö, testdata, utvecklingsstöd och expertrådgivning. För vårt uppdrag har vi utarbetat en egen testmetodik som hjälper oss att utvärdera olika aspekter av testobjektens kvalitet.

Vi har ett väl utvecklat ledningssystem för både informationssäkerhet och kvalitet och är certifierade enligt ISO 27001 och ISO 9001.

Vi sysselsätter idag ca 40 personer och är en expanderande verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som teknisk testare kommer du att arbeta enskilt eller i team med testning i våra uppdrag. Det omfattar att sätta sig in i kunders behov för att kunna förstå vad som är viktigt att testa. Du kommer att jobba både med utforskande testning för att förstå tjänsten/produkten och vidare att utveckla automatiserade tester som är förvaltningsbara.

Du är med och bidrar till att våra uppdrag levereras med moderna tekniska plattformar som stöttar både utforskande och automatiserad testning. Det omfattar att bygga upp och förvalta testramverk, samt implementera verktyg för logganalys och CI/CD.Ofta innebär testning på Nordic Medtest en blandning av utforskande testning och automatiserade regressionstester, där du bidrar till att identifiera behov och implementera verktygsstöd som underlättar arbetet i båda fallen.

I ditt arbete kommer du även att vara med och bidra till att vår DevOps-kultur är levande och utvecklas. Samt bidra till att våra uppdrag levereras i en agil anda.

 Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av testautomatisering för REST/SOAP-gränssnitt
 • Erfarenhet av testautomatisering för webbgränssnitt      (Selenium/Cucumber/Cypress eller motsvarande)
 • Erfarenhet av utforskande testning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi tror även att du har:

 • Erfarenhet av agilt arbete
 • Erfarenhet av mjukvaruutveckling som programmerare
 • Erfarenhet av versionshantering och verktyg kring detta
 • Erfarenhet av arbete i både Linux/Unix och Windowsmiljöer
 • Erfarenhet av CI/CD-verktyg

Meriterande är:

 • Erfarenhet av containerbaserade miljöer / microservices (t.ex. Openshift)
 • Erfarenhet      av att sätta upp och förvalta testmiljöer
 • Erfarenhet      av Git/Gitlab (eller motsvarande)
 • Erfarenhet      av Jenkins
 • Erfarenhet      av databaser (sql/nosql)
 • Erfarenhet      av Atlassians produktsvit
 • Erfarenhet      av molnplattformar (AWS/Azure/GCE/eller motsvarande)
 • Erfarenhet      av DevOps-arbete

Som person har du mycket god samarbetsförmåga och agerar affärsmässigt och med initiativkraft. Du är flexibel, jobbar strukturerat och med ett stort ansvarstagande för uppgiften. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Ort: Karlstad
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Tjänsten tillsätts löpande. 

Kontakt

Vid frågor om tjänsten kontakta Teamchef Henrik Emilsson mobil 0733–802429 eller e-post henrik.emilsson@nordicmedtest.se

Ansökan

Ansökan skickas till info@nordicmedtest.se 

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Nordic Medtest tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.